Forside > Musik > What happens…when this happens?

What happens…when this happens?

Sådan sagde Emma Louise Niblett alias Scout Niblett en kold og halv-sen decemberaften på Loppen i 2007. Ordene faldt en 10 minutters tid inde i koncerten, i forlængelse af at hun for tredie, muligvis fjerde gang, havde kikset et af sine numre. Hun kunne nemlig ikke høre sig selv, måske fordi hun havde sprit i øregangene, som en skuffet koncertgænger konstaterede dagen derpå. For sandheden var, kunne den hønefulde Miss Niblett afsløre, at hun havde drukket ret tæt fra ankomsten til spillestedet på Christiania, og var fortsat med det lige til hun gik på scenen. Det var godt syv timer, kan jeg som en lille ekstra service meddele, og ja…derfor endte hun altså med at stå der på scenen, uden helt at vide hvad hun skulle gøre af sig selv, og stille det oplagte spørgsmål ‘what happens…when this happens?’.

Det hører med til historien, at hun ikke gennemførte koncerten. Efter 15 minutters bizar optræden, fem mislykkede forsøg på at spille en sang – inklusive et halvt cover af INXS’ groovy klassiker “Need You Tonight” – en trommeslager, der ikke gad mere, en sær opfordring til os om at stille hende spørgsmål, og et publikum der så småt havde mistet tålmodigheden, trods opmuntrende tilråb undervejs, svarede hun en utilfreds tilhørers ‘fuck you’ med et ‘yeah fuck me, sorry I got drunk for one night on a two month tour’, og så var det bal ligesom lukket – Niblett skred fra scenen og dukkede aldrig op igen. Efterfølgende fortælles det, at hun lå og tudbrølede backstage, og tydeligvis ikke havde haft sit livs bedste aften.

På den baggrund kan det måske virke lidt sært, at jeg nu vil anbefale folk at tage til Malmö og høre hende, når hun rammer spillestedet Debaser den 21. maj, men det vil jeg altså. Hun har et nyt album med i bagagen, “The Calcination of Scout Niblett”, og det indeholder ligesom de fire forgængere – ah, undtaget debuten “Sweet Heart Fever” der er mere afdæmpet – det klassiske Scout Niblett-mix af intenst, råt og beskidt trommer/guitar-crunch og de mere introspektive semi-ballader. Det er som at høre Cat Powers uvorne søster lege med “Rid of Me”-æra PJ Harvey, og er meget passende også produceret af undergrundsproducer extraordinaire Steve Albini, der drejede på knapperne på netop Harveys “Rid of Me”. For at få et indtryk af hvordan det lyder, kan jeg anbefale at lytte til “Cherry Cheek Bomb” fra det nye album herunder.

Derudover vil jeg også lægge et godt ord ind for hendes bagkatalog, hvor specielt “Kidnapped by Neptune” fra 2005 står stærkt i mine ører. Få en smag af det – og Scout Nibletts i øvrigt massive live-lyd – herunder, hvor hun smelter to numre, Handsome og Hot to Death, fra nævnte udgivelse sammen. Klippet er fra samme turne, hvor den famøse begivenhed på Loppen udspandt sig. Man kan faktisk høre hende stille spørgsmålet ‘Does anyone have any questions?’ sidst i klippet, og man kan derfor tænke om det mon er en gimmick fra hendes side, eller om hun måske drak sig fuld mere end en aften på den to-måneders-turne?

Anyway, således ser henholdsvis “The Calcination of Scout Niblett” og “Kidnapped by Neptune” ud – køb for pokker!

Reklamer
Kategorier:Musik Tags:
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. 27/12/2010 kl. 17:44

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: