Forside > Musik > Nye udgivelser i september (The Posies, Swans, The Zephyrs)

Nye udgivelser i september (The Posies, Swans, The Zephyrs)

2010 har allerede budt på ikke så få nyudgivelser fra en stribe af denne bloggers favoritter. Nogle har levet op til forventningerne, andre…not so much (ingen nævnt, ingen glemt). Dermed er det dog ikke slut med nye plader, som jeg er lidt spændt på. Den kommende måned byder for eksempel på udspil fra tre bands, der må siges at have taget sig god tid – i det ene tilfælde endda ufattelig god tid. Men nu skulle den være god nok, så uden yderligere omsvøb…

The Posies – Blood/Candy (Rykodisc, 28. september)

Seattles fineste powerpopsters er endelig tilbage efter en fem år lang pause, for sidst vi hørte fra Jon Auer, Ken Stringfellow og deres kumpaner var på 2005-albummet Every Kind of Light. Da den udkom havde de utålmodige fans måttet vente syv år på nyt, inklusive en halvofficiel opløsning af bandet, så i det mindste går det da nu i den rigtige retning. Det er dog ikke fordi de har ligget på den lade side – Auer udgav for eksempel sin glimrende solodebut Songs from the Year of Our Demise i 2006, mens Stringfellow har haft travlt med at turnere med R.E.M. og leget med sit sideprojekt The Disciplines. Derudover backede Auer & Stringfellow også nu afdøde Alex Chilton op, da hans Big Star udgav In Space i efteråret 2005. Så de er lovligt undskyldt, hvis de ikke helt har haft kræfterne til at spekulere på ny Posies-plade. Men nu er den altså ved at være klar, og første-singlen ‘Licenses to Hide’ er sluppet løs. Det er et stykke teatralsk guitarpop, der ikke helt lyder som The Posies. Jo, de karakteristiske lyse vokalharmonier er der som altid, men musikalsk tænker jeg mere på et band som Jellyfish. Det er ikke tosset, omend det måske kræver et lyt eller to ekstra. Den kvindelige gæst på nummeret er for øvrigt Lisa Lobsinger fra Broken Social Scene.

Lyt til ‘Licenses to Hide’ her.

Swans – My Father Will Guide Me Up a Rope to the Sky (Young God Records, 27. september)

Fem år er ingenting i Swans-år, for sidst der lød nyt fra den kant, var i 1996. Dengang blev lytteren budt på en voldsom og temmelig ufremkommelig menu med det mastodontiske dobbeltalbum Soundtracks for the Blind i ørerne. 2½ times mørke lydcollager, der ikke ligefrem egnede sig som opvaskemusik eller soundtrack til en indkøbstur, men det har vist heller aldrig været Swans’ ambition. Efter den lange pause, hvor Michael Gira blandt andet har udgivet en håndfuld albums som Angels of Light, har han atter samlet tropperne – han har i hvert fald samlet nogen af dem – og indspillet otte nye numre. I den konstellation er der desværre ikke blevet plads til sangerinden Jarboe, hvilket jeg personligt er lidt ærgerlig over, mens andre nok er fint tilfredse med den kendsgerning; hendes arketypiske goth-vokal har vist altid delt vandene.

Nåmen, der er kommet en teaser fra det forestående album i form af nummeret ‘Eden Prison’. Det lyder som Swans: benhårdt og tonstungt, men bestemt ikke uden melodiøsitet. Michael Gira lyder som altid som en besat vildmand. Hør selv her.

The Zephyrs – Fool of Regrets (Club AC30, 6. september)

Som tilfældet er med The Posies, skal vi også helt tilbage til sommeren 2005 for at finde seneste lydudgydelser fra The Zephyrs. Bright Yellow Flowers on a Dark Double Bed var, indrømmet, ikke noget ubetinget hit i min verden, og lå kvalitets- såvel som lydmæssigt et stykke fra deres 2001-mesterværk When the Sky Comes Down It Comes Down on Your Head. Jeg håber dog at pausen har gjort Nicol-brødrene og slæng godt, og første single, ‘Creative Faith’ er i hvert fald fin. Den minder mere om Bright Yellow… end om When the Sky…, men efter en håndfuld lyt er jeg nu alligevel ret tilfreds. Det drømmende, melankolske lydunivers er absolut (vel)bevaret. Hør sangen og se videoen her.

Overhovedet ikke apropos noget som helst, så kunne man forledes til at tro at Swans og The Zephyrs havde byttet albumtitel, men det der med lange, snørklede pladenavne er åbenbart gået af mode i det skotske højland, mens det er in i New York anno 2010. Der kan man bare se.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: