Forside > Musik > Nye udgivelser i oktober (Ulan Bator, British Sea Power, Sufjan Stevens…)

Nye udgivelser i oktober (Ulan Bator, British Sea Power, Sufjan Stevens…)

Så er vi trådt ind i en ny måned, og det betyder at det atter er på tide at kigge på kommende udgivelser. Som det kunne læses i mit forrige indlæg, så var september en ret interessant måned med længe ventede udgivelser fra en flok af denne bloggers favoritter, foruden nye udspil fra Neil Young, de excentriske Pitchfork-darlings i Deerhunter og de atter genopstandne powerpopsters Gin Blossoms. Udgivelser jeg ikke kom nærmere ind på ved den lejlighed, og som jeg egentlig heller ikke har tænkt mig at dvæle yderligere ved her. Men så er de i hvert fald nævnt. Nu handler det dog om oktober, og her er der også potentielt interessante nyheder at melde om. Måske ikke helt i samme liga som i september-indlægget, men mindre kan også gøre det.

De franske postrockere Ulan Bator smed i fredags den 1.10, deres seneste udspil på gaden. Det er det niende album i rækken siden bandet debuterede i 1995, og det har fået titlen Tohu-Bohu. Tohu-bohu, hvis du skulle være interesseret, er en fransk frase der betyder noget i retning af forvirring og tumult, og det er måske ikke noget helt dårligt bud på hvad man kan forvente af en ny plade fra Ulan Bator. I hvert fald har de ved tidligere lejligheder, for eksempel på den strålende Ego:Echo fra 2000, demonstreret store evner for lettere kaotiske lydeksperimenter, og mon ikke de fortsat vil bevæge sig i det spor. Lyt til de nye numre ‘Speakerine’, ‘A T’ og ‘Ding Dingue Dong’ på bandets MySpace, hvor specielt den skærende og intense ‘A T’ lover rigtigt godt.

Brighton-kvartetten British Sea Power slap i går en syv numre lang ep ud i offentligheden. Zeus har man, med vanlig bombastisk sans, valgt at kalde den, og titelmelodien er glimrende. En omskiftelig sag med masser af tamp på trommerne, en god solid basbund og de vanlige skærende guitarer med forsanger Yans uortodokse vokal på toppen. Jeg tror aldrig jeg bliver nogen stor fan af hans stemme, men det kan ikke ændre på, at ‘Zeus’ har en egen kaotisk charme. Lyt selv med her.

I dag udkommer det tredie album på lige så mange år fra Sharon Van Etten. Den Brooklyn-baserede singer/songwriter har, nu vi alligevel har fat i de bombastiske titler, valgt at kalde det intet mindre end Epic. Hvor epic det så er, kan jeg ikke sige, men med kun syv numre på tracklisten forekommer det alt andet end netop det. Efter at have lyttet til den atmosfæriske og meget, meget smukke ‘Don’t Do It’ er jeg lidt spændt på at høre hvad der ellers ligger og gemmer sig her. Jeg kender ikke meget til Van Etten, men hun lader til at være et godt indslag på den lange liste af emotionelle singer/songwriterinder, som jeg, indrømmet, har en stor svaghed for.

De der er til vinylformatet kan se frem til nyt fra Grouper. Jeg har tidligere omtalt det spooky amerikanske enkvindes-projekt, og Liz Harris er ikke blevet mindre spøgende siden den glimrende Dragging a Dead Deer Up a Hill fra 2008. Lyt bare til a-siden ‘Hold’ fra 7″-singlen Hold/Sick, der udkommer i morgen den 6.10.

The Age of Adz hedder den nye plade fra Sufjan Stevens, der udkommer den 12.10. Her er tale om det første regulært sangbaserede udspil siden Stevens’ allerede mytiske Illinois, for selv om han ikke har ligget på den lade side i de fem år, så har ventetiden primært stået på genudgivelser af hans tidligste plader plus et par lidt aparte projekter. En neoklassisk hyldest til motorvejen mellem Queens og Brooklyn, anyone?! Nå, men nu er han her altså igen, og det nye album har allerede et stykke tid været tilgængeligt som stream, så hvis du har lyst til at opleve hvad eventyreren Sufjan har fundet på i denne ombæring, så synes jeg da du skal klikke her. Så kan du selv bestemme om du vil høre det sang for sang, eller i sin helhed. God fornøjelse.

Hvis du hungrer efter en solid dosis melankoli at gå efteråret i møde med, så kan svenske David Wenngren aka Library Tapes sikkert være dig behjælpelig. Hans kommende udspil, Like Green Grass Against a Blue Sky, byder på minimalistiske klavertoner, når det udkommer i sølle 1000 eksemplarer den 18.10. Klaveret er det dominerende instrument hos Library Tapes, men krydres med field recordings, som på for eksempel næsten-titelnummeret ‘Like Grass Straws Against a Blue Sky’ og…stilhed på den fornemme ‘Om du är en fågel’. Begge numre, plus albumåbneren ‘Terese’, kan nydes på Library Tapes’ MySpace.

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: