Forside > Musik > Nye udgivelser i november (Brian Eno, Klima, Love Shop…)

Nye udgivelser i november (Brian Eno, Klima, Love Shop…)

En ny måned nærmer sig sin begyndelse, her hvor sommerhalvåret for alvor er slut, og både havemøbler og ure skal stilles tilbage. At vi også nærmer os juletiden kan ses på det stigende antal opsamlinger der bliver smidt på gaden det kommende stykke tid, der blandt andet byder på best of-compilations – eller hvad selskaberne nu vælger at kalde dem – fra Pet Shop Boys (igen, igen, igen), Suede (igen) og Elliott Smith, mens der er live-udgivelser på vej fra Depeche Mode (igen) og Metallica (igen). Jo, det er en herlig tid, fyldt med overflødigheder. Det ser derfor også en smule tyndt ud med reelle nyudgivelser, i hvert fald inden for de rammer jeg bevæger mig. Det er naturligvis primært mit eget problem, hvis rammerne er lige snævre nok, men lad nu det ligge.

Lidt er der dog at se frem til. Som de fleste jo nok ved, så er Love Shop tilbage på banen med flittig turneren, og nu er det imødesete ottende album også lige oppe over. Frelsens Hær hedder det som bekendt, og det er den første studieudgivelse siden 2003’s National og selvfølgelig Hilmer Hassigs tragiske dødsfald i 2008. Første single, ‘Redningsklar’, er for længst sluppet løs, men hvis du alligevel har misset den, så kan du da tage et lyt her. Jeg synes det er en fin teaser – en anelse inspireret af Kent, monstro? – og glæder mig til at høre hele pladen, og atter se Unmack, Hall og co. live, når de rammer Store Vega senere på måneden. Frelsens Hær udkommer mandag den 1.11.

Tirsdag den 2.11 lander seneste udgivelse fra Brian Eno i diverse pladebutikker, og det med den sære titel Small Craft on a Milk Sea. Såmænd. Den udkommer på Warp Records, selskabet der i 1990’erne var bannerfører for den elektroniske scene i Storbritanien med navne som Aphex Twin, Autechre og Squarepusher i stalden. Hvilken effekt det har på Enos lyd i denne ombæring kan du selv tjekke ud på hans hjemmeside, hvor der er lagt tre smagsprøver op. Umiddelbart synes jeg alle tre lader til at have en del at byde på, og specielt den aggressive og støjende ‘2 Forms of Anger’ er glimrende. Det sidste minuts klimaks er decideret fremragende.

De schweiziske industrial-veteraner The Young Gods er atter på spil, når de den 5.11 kaster seneste epos, Everybody Knows, ud til de nysgerrige. De indflydelsesrige Alpe-drenge, der allerede i midten af 1980’erne begyndte at udøve deres hårdtpumpede blanding af samplere og mere “organiske” instrumenter, udkommer for anden gang på Mike Pattons Ipecac Recordings, og hvordan den kombination lyder kan du jo for eksempel tjekke på bandets MySpace, hvor nummeret ‘No Land’s Man’ er gjort tilgængeligt. En art elektronisk blues, vil jeg være så frejdig at kalde det.

Den 8.11 er den flittige singer/songwriterske Shannon Wright klar med sit syvende soloalbum på bare 11 år. Det har fået titlen Secret Blood, og de par smagsprøver jeg har lyttet til lover strålende. Jeg kender ikke alverden til Wright – jeg ejer en enkelt af hendes soloskiver plus det noget urovækkende album hun lavede sammen med den franske komponist Yann Tiersen – men det skal jeg utvivlsomt have gjort noget ved. Blandt andet på grund af den arrige ‘Fractured’, som altså er at finde på den kommende plade.

Det sidste album jeg vil nævne her er det kommende udspil fra Klima aka. Angèle David-Guillou. Den i London bosiddende franske chanteuse er primært kendt for at have doneret sin smukke røst til adskillige Piano Magic-numre, men hun kan også sagtens selv. Hun debuterede i 2007 som Klima med et glimrende, selvbetitlet album fuld af melankoli og halvelektronisk dreampop, og efter at have sunget på atter to Piano Magic-plader (og sideprojektet Future Conditional) er hun endelig klar med opfølgeren. Den har fået titlen Serenades & Serinettes og udkommer i et begrænset oplag på det fine label Second Language (link oppe til højre). Releasedatoen siger 22.11, men albummet kan allerede nu forudbestilles hos blandt andet Norman Records. Indtil da kan du nyde en smuk, smuk live-version af nummeret ‘By My Side’, og det kan du lige her.

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: