Forside > Musik > Icehouse – Crazy

Icehouse – Crazy

En af fornøjelserne ved et par gange eller tre om måneden at valfarte til hovedstadens musikquizzer er, at man ofte støder på musik, som man ikke havde forventet at (gen)høre. Det kan ganske tit være plagsomt, må jeg vist være ærlig at indrømme, og føre til det håb, at man ikke støder på det igen foreløbig (hej hej, Burning Red Ivanhoe – og undskyld, dansk rockhistorie, men det er sgu ikke lige min gebet). Heldigvis kan man også havne i den lidt lykkeligere omstændighed at rende ind i en GOD sang, som tankerne ikke havde kredset om i længere tid. Det skete for mig for nyligt, hvor vi skulle gætte hvem det var der havde lavet ‘Hey Little Girl’. Det var let nok at regne ud at det var australske Icehouse, der stod bag den prægtige synthpop-sag, og så er det irrelevant at ingen kunne gætte at forsangeren selvfølgelig var Iva Davies (hvem?).

Anywho, ved det dejlige genlyt med ‘Hey Little Girl’ begyndte mine semi-flyvske tanker øjeblikkeligt at rejse tilbage til Radio Hørsholm 1987/88, hvor det andet Icehouse-nummer jeg kender, Crazy, blev spillet flittigt. Den sang ramte lige i hjertekulen på den 9-årige version af yours truly, som ganske vist ikke havde haft til tid at gro en så mægtig manke som Iva ‘the Mullet Man’ Davies, men ikke desto mindre kunne identificere sig med herrens ord. Ah, ok, det kunne jeg måske ikke, men en god sang kunne jeg heldigvis genkende.

Al denne plapren leder selvfølgelig frem til en tilhørende musikvideo, som jeg bare har ledt efter en undskyldning for at vise. En video, hvor idemændene m/k virkelig fik lov at folde alle kreative tanker ud.

– Hvorfor, for eksempel, lader vi ikke Iva iklæde sig en orange regnjakke, og følger ham vandre rundt på en industrigrund, mens forskellige ting eksploderer eller dratter ned fra himlen? Og skal vi ikke klæde en skuespiller ud som en kæmpe flue, der lige er i billedet i begyndelsen af videoen? Så kan vi jo cirka et minut senere lade ham ligge og sprælle hjælpeløst på ryggen i baggrunden. Vi kan også præsentere et par smækre blondiner, som vi i starten lader genspejle i refleksionerne fra en vandpyt, og senere kan de så trave lidt tilfældigt rundt på settet. Vi skal selvfølgelig have en motocross-kører gennem billedet – efterfulgt af en mand der slår en saltomortale. Men i så fald er vi også nødt til at lade en bil køre frontalt ind i en betonklods. Og så spraymaler vi lige ordet crazy et sted på muren, så alle kan se at det er vildt skørt, det vi har lavet.

– Mjooe…hvorfor laver vi ikke bare en anden video?

– Hmm…ok, men så skal Iva også være natradiovært, og på falderebet få et lytterønske fra en psykotisk kvinde, der tydeligvis får en orgasme bare ved tanken om at høre ‘Crazy’.

– Joo, joo…fortæl mere!

– Iva skal have flere smarte sæt tøj på – med matchende seler – i løbet af videoen. Og en lækker bil. Og vi skal have adgang til et stort hus, måske en kirke, hvor hele bandet kan stå på balkonen og få lidt opmærksomhed. I den forbindelse er det vigtigt, at den ene af musikerne har et eksotisk Herbie Hancock-goes-Bob Ricketts-look. Og endelig skal Iva fascineres, men i sidste ende væmmes over at hende den psykotiske kvinde har plastret hele sit hus til med billeder og avisudklip af ham.

– We have a winner! Her er en halv million australske dollars – lav den video!

Og det gjorde de så.

Reklamer
Kategorier:Musik Tags: , ,
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: