Forside > Musik > Ethyl Meatplow – Close to You

Ethyl Meatplow – Close to You

Jeg har en uforklarlig svaghed for den pladderromantiske og drivende sentimentale Carpenters-sang ‘ (They Long to Be) Close to You’. Som sagt kan jeg ikke helt forklare hvorfor, men det kan muligvis have noget med Karen Carpenters smukke stemme at gøre. Hun alene kan redde mangen en middelmådig ligegyldighed – og gjorde det – og således gælder det også for ‘Close to You’. Det skal dog siges til Burt Bacharach og Hal Davids forsvar, at sangens næsten kvalmende søde kvaliteter er så over the top, at det er svært ikke at elske den.

Jeg har en uforklarlig svaghed for den (alt andet end) pladderromantiske og (knapt så) drivende sentimentale Carpenters-sang ‘ (They Long to Be) Close to You’, som den bliver udført af Ethyl Meatplow. Som sagt kan jeg ikke helt forklare hvorfor, men det kan muligvis have noget med Carla Bozulich’ ikke-smukke stemme at gøre. Hun alene kan redde, etc., etc…Nej, ret beset er Ethyl Meatplows version ikke særlig god, men hvad den savner i elskelighed, leverer den til gengæld i ren galskab. For mig lyder det som et dansabelt industrial-B52’s, der spiller temaet fra Seinfeld. Og den slags er der desværre og heldigvis ikke så mange af.

Indrømmet, Ethyl Meatplow var ikke Bozulich’ kunstneriske højdepunkt, omend den æggende ‘Ripened Peach’ da bestemt har noget (og i øvrigt ikke overlader alverden til fantasien). Hun er dog blevet bedre med årene, og mærkeligt nok endnu mindre tilgængelig rent musikalsk. Avantgarde for avantgardens skyld kan man nok indvende, men absolut interessant. Lyt for eksempel til hendes, tilsyneladende, one-off-projekt Scarnella, hvor hun og Nels Cline ikke just skuer hverken hunden eller lytteren med hårene. Men lyt allerhelst til den første plade med The Geraldine Fibbers, der er en forrygende og punket plade med country-undertoner. Og derefter kan du jo kaste dig over hendes genindspilning af Willie Nelsons album Red Headed Stranger.

Og så kom jeg pludselig på afveje i min fandyrkelse af Carla Bozulich. Men du skal selvfølgelig ikke snydes for ‘Close to You’.

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: