Forside > Musik > Blood on the Slacks

Blood on the Slacks

Ind imellem kan selv alvorlige mænd, der skriver alvorlige sange om alvorlige emner få brug for et frikvarter, hvor de kan hygge sig i muntert lag med musikalske venner og bekendte. Den slags fritimer og hobbyprojekter er der for eksempel kommet Golden Smog ud af. Et ‘band’ med flydende besætning fra album til album, tour til tour, der undervejs har talt navne som Gary Louris (The Jayhawks), Jeff Tweedy (Wilco) og Dave Pirner (Soul Asylum), foruden medlemmer fra blandt andre The Replacements og Big Star. Et sammenrend af folk, hvis veje har krydset hinanden i årevis, for hovedpartens vedkommende af geografiske årsager, da de fleste af medlemmerne har eller har haft base i Minneapolis.

Kollektivet har fem udgivelser bag sig, tre albums og to ep’er, hvoraf ‘Blood on the Slacks‘ fra 2007 er den seneste. At kalde den en ep er måske i overkanten, for med sine 25 minutter fordelt på otte numre er her rettere tale om et album – af den korte slags, javist. Men det er hyggeligt og veloplagt selskab lige fra den strålende åbner ‘Can’t Even Tie Your Own Shoes’ via lige så fine ‘Look at You Now’ og ‘Without a Struggle’ til den afsluttende ‘Insecure’, der skrabet og punket som den er, må være en Violent Femmes-pastiche. På repertoiret er også covers af David Bowies ‘Starman’ og Dinosaur Jr’s ‘Tarpit’, og så er der jo titlen: ‘Blood on the Slacks’. Den klukkes der lystigt over her på kontoret.

Det er en herlig, uhøjtidelig lille powerpopplade, som varmt kan anbefales fans af medlemmerne og deres respektive bands. Nok især Gary Louris og The Jayhawks, for Louris er komponist eller medforfatter på fem af de seks originale numre, og synger også på hovedparten af sangene. Og det gør han glimrende – naturligvis.

Her er en live-udgave af ‘Starman’ – lydkvaliteten er desværre på det jævne.

Reklamer
 1. 16/01/2011 kl. 21:03

  Jeg er bange for at du ender med at blive mig et dyrt bekendtskab 😉
  Jeg lærer en masse musik at kende, som jeg aldrig har hørt om før, ved at læse din fremragende blog, og nu har det så ført til at jeg lige har bestilt hele Golden Smogs bagkatalog… Tak!

  • Morten
   17/01/2011 kl. 11:27

   Jeg er da ked af, hvis du ligefrem bliver ruineret, Michael. Det er dog dejligt, at bloggen rent faktisk kan bruges til noget (ud over min egen glæde). God fornøjelse med Golden Smog – det er et hyggeligt lille sideprojekt 🙂

 1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: