Forside > Musik > Mark Erelli & Jeffrey Foucault – Seven Curses (Continental Record Services, 2010)

Mark Erelli & Jeffrey Foucault – Seven Curses (Continental Record Services, 2010)

En af forbandelserne ved at lave årslister på grænsen mellem det gamle og nye år – man skal jo helst være nogenlunde rettidig –  er at man så let kan have overset en masse gode ting, som derfor ikke får den lovprisning de reelt fortjener. To af de stakler jeg skammeligt ignorerede i 2010 var Mark Erelli og Jeffrey Foucault, et par glimrende singer/songwriters på egne hænder og versefødder, der dog for alvor brillerer når de her slår pjalterne sammen og fortolker gamle helte så blodet drypper fra lyrikarkene. Bogstaveligt talt.

For ja, det er ganske vist ret lavmælt, det de lettere bryske herrestemmer, et par akustiske guitarer og en banjo hist og pist præsenterer lytterne for, men de overordnede temaer er død og mord og hvad dertil hører af munterheder. Her er sange fra dødsgangen i skikkelse af Steve Earles fremragende ‘Ellis Unit 1’. Her er Porter Wagoners hårdtkornede, men morbidt morsomme ‘The First Mrs. Jones’ (I remember walkin’ proudly/everybody said I yelled out loudly/come on out or i’m gonna come in, Mrs. Jones/the next thing I recall was walkin’ to the forest/lookin’ for a place to hide her bones). Her er Bruce Springsteens ‘Johnny 99’ og Neil Youngs ‘Powderfinger’. Og så er her helt uforlignelige udgaver af ‘Louise’ og ‘Sonora’s Death Row’, et par knugende ballader signeret af, for mig, ubekendte navne som Paul Siebel og Blackie Farrell.

Erelli og Foucault holder et ret højt niveau hver for sig, men fungerer specielt formidabelt når de rustne og slidte stemmer krydser hinanden som for eksempel på ovennævnte ‘Sonora’s Death Row’, en tragisk western-fortælling indeholdende uhæmmet druk, gambling, drømmesyner – og naturligvis mord.

Seven Curses er et album fyldt med barske historier, som trods al miseren absolut er værd at dvæle ved. Det får i hvert fald mine varmeste anbefalinger. Lyt selv med herunder.

Louise

Sonora’s Death Row

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: