Forside > Musik > It’s Just Rock’n’Roll

It’s Just Rock’n’Roll

Når jeg en sjælden gang (ha!) står og roder kasser og reoler igennem i diverse pladeforretninger eller på ditto messer, sker det ind imellem at jeg køber musik udelukkende baseret på hvilket selskab der har udgivet skidtet. Overordnet tør jeg godt tage en chance med en kunstner jeg ikke kender, hvis labelet bag er for eksempel 4AD (i hvert fald hvis givne udgivelse er fra 1980’erne eller 1990’erne). Det samme gør sig gældende, hvis ophavet er Creation Records.

For jeg indrømmer det gerne; jeg er en sucker for Alan McGee og hans kompagnoner, og ikke mindst deres sans for powerpop, shoegaze og andre overvejende guitardrevne subgenrer. Min største musikalske kærlighed, Teenage Fanclub, var blandt stamkunderne i Creation-biksen, da den havde åben fra 1983 til 1999. Det samme var berygtede lydterrorister som brødrene Reid i The Jesus & Mary Chain, den pernittengryn perfektionist Kevin Shields og hans slæng fra My Bloody Valentine, Bobby Gillespie og Primal Scream og, ikke mindst, selskabets største kommercielle succes, Oasis. For nu at nævne bare et par stykker.

Det er naturligvis ikke kun undertegnede der er faldet for Creation Records – det samme er filminstruktøren Danny O’Connor. Endda i en sådan grad at han har følt sig kaldet til at lave en dokumentar om det mildest talt farverige selskab og tilhørende persongalleri. Upside Down – The Creation Records Story kan i morgen fredag den 22.april nydes i Cinemateket i København som en del af festivalen CPH:PIX. Som en ekstra bonus vil O’Connor selv introducere filmen, og han får følgeskab af Mr. Creation himself Alan McGee, der efter forevisningen vil spille plader fra selskabets imponerende diskografi, og Mark Gardener, tidligere forsanger i bandet Ride.

Jeg har naturligvis sikret mig billet til hvad jeg betragter som festivalens højdepunkt, og skulle du blive fristet til det samme, bør du slå et smut forbi billetsalget her.

Du kan få en forsmag på filmen ved at tjekke YouTube-klippet nederst i dette indlæg.

Desuden vil jeg fejre den forestående begivenhed med et ‘mixtape’, bestående af nogle af mine Creation Records-favoritter. Lyt med ved at klikke på linket herunder.

It’s Just Rock’n’Roll

Reklamer
 1. 21/04/2011 kl. 09:10

  Fedt mix.

  Er det nemt at lave? Eller skal man have det store net-kørekort?

  HH

 2. 21/04/2011 kl. 09:23

  Og god fornøjelse med film, foredrag og dj’en.

  HH

  • Morten
   21/04/2011 kl. 12:16

   Mange tak, jeg ser frem til filmen og tilhørende events. Det kan næsten kun blive godt.

   Mht. mixet, så kræver det vist det mindst tænkelige net-kørekort: du skal bare oprette en konto via din e-mail, og mixene laver du ved at uploade fra din harddisk. Det er meget enkelt. Og lidt vanedannende hvis man har et stort mixtape-hjerte.

 3. 22/04/2011 kl. 08:52

  Tusind tak. Det kan godt gå hen og blive en god legekammerat

 4. Morten
  25/04/2011 kl. 13:23

  For lige at runde den her af, så var ‘Upside Down’ en fremragende film. Der var særligt fokus på den øøhm, excentriske, Alan McGee, mens der også var en del taletid til William Reid, Bobby Gillespie og Noel Gallagher – hvilket bestemt ikke var kedeligt (sidstnævnte i hvert fald). Der var også vilde historier om The House of Love, som åbenbart var fuldstændig ude af kontrol, mens bands som Ride, Teenage Fanclub og My Bloody Valentine fremstod mere høflige og afmålte. Filmen kommer vist snart på DVD og kan varmt anbefales.

  Q&A-seancen med McGee og Danny O’Connor bagefter (Mark Gardener var der desværre ikke) var dog noget aparte. Ingen af dem gad tilsyneladende, og McGee skred efter cirka 1½ minut, efter demonstrativt at have kylet mikrofonen fra sig. O’Connor var vist bare fuld, og svarede i øst og vest, men sjældent på de få spørgsmål der kom. Det passede på sin vis fint til selskabets attitude 🙂

  Sjov aften, dog, alt i alt.

 1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: