Forside > Musik > Kathleen Edwards – Wapusk

Kathleen Edwards – Wapusk

Her i etablissementet har vi et stort crush på Kathleen Edwards. Og med ‘vi’ menes der altså jeg, for det er trods alt undertegnede der udgør etablissementet. Ja. Nå, jeg har et stort crush på Kathleen Edwards. Det startede med en koncert i Lille Vega for efterhånden 6½ år siden, hvor publikum bestod af de herostratisk berømte/berygtede to ludere og en lommetyv, deres respektive forældre – og så mig. Sådan cirka. Vi var i hvert fald ikke ret mange til stede, men det var underordnet for Miss Edwards var en brovtende, bandende og yderst sympatisk frontfigur, som jeg faldt pladask for. Hun turnerede dengang i april 2005 med sit fremragende album Back to Me, der med sin medrivende countryrock og ligefremme og – til tider – ret kompromisløse lyrik lagde sig i kølvandet på specielt en kunstner som Lucinda Williams. Udover ovennævnte album har Edwards svunget med guitaren og de verbale næver på yderligere to strålende fuldlængde-udgivelser, Failer (2003) og senest Asking for Flowers (2008). Et nyt album er på vej, for til januar ankommer Voyageur.

Allerede nu kan jeg og andre ligesindede dog stifte bekendtskab med singlen Wapusk, der udkommer på 7″ den 27. september. Wapusk er en afsidesliggende nationalpark i det nordlige Manitoba, som i sommeren 2010 blev beæret med en sang af Kathleen Edwards. Den tyste og skrøbelige sang blev frembragt i samarbejde mellem Edwards og hendes kæreste Justin Vernon, du ved, ham der den skæggede skovhugger fra Bon Iver, og den er en dejlig appetitvækker mens vi venter på albummet.

Singlens b-side, ‘Change the Sheets’ er også sluppet løs i det digitale univers og den er en mere reel forsmag på den kommende skive, hvor på den kommer til at indgå.

Lyt til de to numre her.

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: