Forside > Musik > B-side-uge del III: Kirsty MacColl – You Just Haven’t Earned It Yet, Baby

B-side-uge del III: Kirsty MacColl – You Just Haven’t Earned It Yet, Baby

Skønne Kirsty MacColl kan nu stille sig op i rækken af kunstnere, der får en fortjent hyldest i denne lille b-side-serie. Desværre – og det var egentlig ikke tænkt sådan, men sådan er skæbnen så ond nogen gange – er hun også den næste i rækken af kunstnere*, der led en alt for tidlig død. Jeg vil ikke gå yderligere i detaljer med omstændighederne ved hendes død, for de er temmelig spegede, men man kan eventuelt læse videre her.

Med de kunstneriske gener på plads – Kirsty var datter af folkesangeren Ewan MacColl og danseren Jean Newlove – var der vist aldrig tvivl om hvor hendes fremtid lå. Hendes uomtvistelige talent og, hvem ved, ægteskab med producer Steve Lillywhite førte hende i de kreative arme på folk som The Smiths, for hvem hun blandt andet sang kor på ‘Ask’ og ikke mindst The Pogues, med hvem hun lavede den brovtende og i dag klassiske julesingle ‘Fairytale of New York’.

kirstymaccollfreeworld

Men det er forbindelsen til The Smiths, som har relation til dagens b-side, for MacColl kastede sig i 1989 ud i et cover af deres nævenyttigt betitlede ‘You Just Haven’t Earned It Yet, Baby. En sang, som i sin originale variant kan findes på Louder Than Bombs, en opsamling oprindeligt tiltænkt det i 1987 bugnende amerikanske marked. MacColls version, en pragtfuld powerpopsag, blev brugt som b-side til den lige så strålende og medrivende ‘Free World’. Hør cover og originalforlæg herunder.

Kirsty MacColl – You Just Haven’t Earned It Yet, Baby (1989)

The Smiths – You Just Haven’t Earned It Yet, Baby (1987)

* Ja, ok – det var en smutter: Der er naturligvis ingen fra Belly der er døde endnu – her er selvfølgelig tale om Gram Parsons, en af mændene bag gårsdagens originalsang.

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: