Forside > Musik > Ti* jeg ku’ li’ – marts 2014

Ti* jeg ku’ li’ – marts 2014

10jegkulimarts

* ja, månedens indslag skal nok nærmere hedde ‘Fem jeg hev hjem’, eller noget tilsvarende, for det blev ikke til så forfærdelig mange pladeindkøb i marts. Til gengæld var de gode, og de udvalgte numre er lange, så der er ingen grund til at føle sig snydt.

  • Papir – IIII.I (2014)…de københavnske instrumentalekvilibrister tager på deres fjerde album springet fra lovende til decideret fremragende. IIII er efter min mening det bedste album hidtil fra krautspacepostrocktrioen, der er blevet bedre og bedre for hver udgivelse. Hvor skal det dog ikke ende?!
  • Alcest – Délivrance (2014)…de franske blackmetalpionerer risikerer at miste en stor del af gruppens hardcore fans med det fjerde album Shelter, men måske får de i stedet fat i en ny flok? Den majestætiske og smukke ‘Délivrance’ er, som resten af pladen, renset for de blackmetal-tendenser og skrig og skrål, der trods alt har været på de foregående udgivelser, og er i stedet blevet erstattet af en (endnu) mere drømmende og blid shoegaze-stemning a la Sigur Rós eller danske Windermere.
  • Jesu – Medicine (2007)…som Alcest har også Justin K. Broadrick skruet ned for den infernalske støj, han tidligere har excelleret i hos for eksempel Napalm Death og Godflesh. Dermed ikke sagt, at alt er den rene idyl i hans Jesu-projekt, for det er stadig tunge sager – musikalsk og lyrisk – men efterhånden har han dog mere tilfælles med slowcorekongerne Red House Painters end de gamle metalkolleger. 2007-albummet Conqueror har været et hit hos mig de seneste par måneder, ikke mindst takket være den fænomenale ‘Medicine’.
  • Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra – What We Loved Was Not Enough (2014)…en stor positiv overraskelse for mig, for jeg har aldrig tidligere gjort mig meget i dette Godspeed You! Black Emperor-sideprojekt. Men Silver Mt. blahblah har med den in-your-face-aggressive Fuck Off Get Free We Pour Light on Everything kreeret årets hidtil bedste plade hørt fra min stol. Den storladne ‘What We Loved Was Not Enough’ er ikke nær så hidsig som hovedparten af pladen, men det skæmmer ikke dens overdådighed.
  • Epic45 – Monument (2014)…det ærkebritiske ensemble Epic45 har i halvandet årti skabt deres egen lille niche i postrocken, altså den postrock der har mere tilfælles med Talk Talk og samtidige bands som Hood og Piano Magic end førnævnte GY!BE. Overvejende instrumentale drømmestemninger med smukt klingende guitarspil, tilsat – lejlighedsvise – fine popsange. Titelnummeret fra den ganske nye ep ‘Monument’ er et strålende eksempel på det sidste – en melankolsk opløftende(?) sang, der midtvejs udfolder sig helt guddommeligt.

Spotify-listen er opdateret.

YouTube-listen er også opdateret.

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: