Forside > Musik > This Will End in Tears: The Miserabilist Guide to Music

This Will End in Tears: The Miserabilist Guide to Music

thiswillendintears

Jeg har tygget og tudbrølet mig igennem Adam Brent Houghtalings digre værk ‘This Will End in Tears: The Miserabilist Guide to Music’. 400 siders grundig gennemgang af nogle af musikhistoriens mest nedslåede kompositioner og kunstnere, fra American Music Club til Robert Wyatt, Samuel Barber til Hank Williams, Arab Strap til Frank Sinatra, James Carr til This Mortal Coil, etc. En sand guldgrube og endeløs inspirationskilde for os der har hang til heartbreak og ondt i sjælen. Og listomani, ikke mindst. De udvalgte kunstnere har nemlig et opslag hver i leksikalt format, hvor de bliver præsenteret og får tilknyttet en top-10 over udvalgte sange – de såkaldte miserable lists. Lige til at kaste sig over for den nysgerrige listomane lytter.

Derudover er der kapitler tilegnet bestemte temaer, fra mordballader over sange om apokalypsen, foruden dybdegående essays om særligt horrible kompositioner. Men det store clou er det sidste kapitel betitlet ‘The 100 Saddest Songs’. Ganske enkelt en liste over de 100 mest triste sange der findes. Det er selvfølgelig en subjektiv vurdering, men et absolut kvalificeret bud fra forfatteren himself.

Jeg har samlet de 100 sange på en Spotify-liste. Eller så godt som det nu kan lade sig gøre, for enkelte titler er ikke tilgængelige, hvorfor jeg har tilføjet nogle få af mine egne grådkvalte favoritter i slutningen af listen. Den spænder vidt; fra klassiske kompositioner via opera, jazz, soul, country, blues, pop, rock til dronende ambient og sadcore.

God fornøjelse med den ni timer lange liste – den er god! Husk lommetørklæde. Og klik så herunder.

This Will End in Tears

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: