Forside > Musik > I

I

I betyder Icebreaker. Eventuelt Icebreaker International. Det betyder også iskold electronica. Nummeret ‘Melody for NATO’ stammer fra albummet Distant Early Warning (1999), et album inspireret af den såkaldte Distant Early Warning Line, et system af radarstationer i den arktiske del af Canada, sat i værk for at advare mod sovjettiske bomber og invasion under den kolde krig. Et specielt musikalsk koncept, som ikke blev mindre specielt af at blive udgivet af NATOarts, en kunstorganisation under NATO.

Musikken lyder nøjagtig som coveret ser ud, som du selv kan tjekke herunder.

Det bliver noget varmere, ja ligefrem lummert, når Chris Isaak og hans yndefulde kvindelige selskab folder sig ud i videoen til ‘Can’t Do a Thing (to Stop Me)’ fra San Francisco Days (1993). En personlig yndling blandt mange fra manden der har leveret to af mine største koncertoplevelser. Jeg tager gerne en mere, hvis Isaak skulle føle sig fristet til atter at slå vejen forbi Danmark.

Teenage Fanclub har lavet et par sange, hvor titlerne har stærke ligheder med et par af bandets heltes navne, uden helt at ramme rigtigt (hej Neil Jung! Hej Gene Clarke! (Nu kommer der en parentes inden i en parentes, for jeg bliver nødt til at forklare at på det regulære TF-album Thirteen staver de Clark rigtigt, men på den udgave med bonus-cd jeg har, der staver de Byrds-heltens navn forkert. Altså på den version af sangen, der findes på bonus-cd’en. Denne parentesbemærkning har for længst passeret relevansgrænsen, jeg ved det. Her slutter den ene parentes). Her slutter den anden).

Nåmen, det jeg vil frem til er, at Norges Teenage Fanclub – det er dem der hedder I Was a King – på deres eponyme debutplade (2009) næsten har opkaldt en sang efter en af deres helte, ovennævnte Teenage Fanclubs Norman Blake. Den er selvfølgelig kommet til at hedde noget så norsk som ‘Norman Bleik’. Det bliver sangen ikke ringere af.

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: