Forside > Musik > Koncertåret 2016 del 1 (første kvartal)

Koncertåret 2016 del 1 (første kvartal)

Jeg kan vist lige så godt komme i gang, for jeg har ikke umiddelbart flere koncerter på blokken i år – og skulle det hænde, at jeg får sneget mig til en mere, så kan indlægget her heldigvis opdateres. Jeg har tænkt mig at løbe året igennem kronologisk, så det bliver muligvis lidt langt og opremsende, hvorfor jeg finder det mest hensigtsmæssigt at dele det op i flere dele – et kvartal af gangen. Held og lykke, hvis du har tænkt dig at læse med til den bitre ende.

Januar

Anna Von Hausswolff i Jazzhouse. Jeg har stor respekt for Jazzhouse og stedets bookinggruppe, for det er virkelig et interessant program de vedbliver med at stable på benene. Desværre har jeg sjældent personligt haft særligt store koncertoplevelser derinde, hvilket naturligvis kan skyldes mange faktorer (blandt andet min egen ildhu – eller relative mangel på samme – som publikum), og denne mørke januaraften kunne sagtens have endt som en maveplasker. Det gjorde den heldigvis ikke, for trods store tekniske problemer og en forsinkelse af koncerten, lykkedes det alligevel den intense svenske sangerinde og hendes band at få en fornuftig optræden ud af anstrengelserne. Når Von Hausswolff er allerbedst – det er der, hvor hun lyder nøjagtig som en ond kombination af Lisa Gerrard og Swans – så er hun vældig interessant. Jeg tager gerne en omgang med hende igen.

Lee Ranaldo/Own Road/Kloster i Absalon. Kulturhuset Absalon på Sønder Boulevard har vist sig at være et rart og alsidigt bekendtskab. Således har jeg i årets løb både nået at spille bordtennis, musikquizzet, været til plademesse, og altså til koncert i de ikke længere så hellige haller. Sidstnævnte stod Ranaldo og support for, og jeg kan sige meget positivt om den forhenværende Sonic Youth-guitarekvilibrist, men det her solo-setup fungerede ikke optimalt for mig. Det var vist sat op som en akustisk optræden, men der var nu sat strøm til ved flere lejligheder. Mit største problem var, at da Ranaldo forlod scenen, havde vi siddet fire timer eller lignende på stive stole. Det var i overkanten og langt mere end arrangementet kunne bære. Lee Ranaldo, den ærkesympatiske mand, fortalte ellers ivrigt og gerne, men historierne var til tider lidt flade i det, og ja, musikken fangede så heller ikke helt på et så fremskredent tidspunkt af aftenen. Forinden havde de lokale Kloster og Own Road forsøgt, med varierende succes, at varte publikum op. Kloster var et rart og sympatisk bekendtskab, og det lykkedes vist nok også at få publikum til at nynne med hen mod slutningen. Own Roads psykedeliske folk gav nogle ordentlige skæverter ind imellem, men også øjeblikke hvor jeg godt kunne fange noget. En ok, men temmelig lang aften.

Februar

Massive Attack i Tap 1. Mit første og eneste koncertbesøg i Tap 1 i Carlsberg. Jeg nåede det altså lige inden lukketid. Samtidig fik jeg sat kryds ud for et af de bands jeg har holdt meget af gennem de seneste par årtier, men som jeg manglede på koncertlisten. Jeg har ikke lyttet helt så meget til Massive Attack de senere år, som jeg gjorde i for eksempel 1990’erne, men bandet leverede nu alligevel varen i et bombardement af et multimedieshow. Måske blev den visuelle sans næsten overloadet af den konstante strøm af slogans og info på baggrundstæppet, men jeg fik nu alligevel en fin oplevelse ud af aftenen – også på musikkens præmisser. Også selv om det ikke var en udpræget intim affære i de omfangsrige haller.

Novella/Halasan Bazar i Musikcaféen/Huset i Magstræde. Jeg holder meget af Huset i Magstræde, og føler egentlig at jeg bør komme der lidt oftere. Måske er det på tide at holde fast i den tanke. Nå, hvoromaltinger, jeg var der i hvert fald en tidlig februaraften, og fik en lidt aparte koncertoplevelse ud af det. En kort koncertoplevelse, ligeså. Novella er et charmerende britisk bekendtskab, og deres lyd – lad os kalde den Lush-møder-Stereolab – er helt op ad min gyde. De er også et band med en ung gennemsnitsalder, og om det er derfor de pludselig ikke vidste hvad de skulle stille op, da en guitarist sprængte en streng, ved jeg ikke. Måske var koncerten bare ikke længere, men den sluttede i hvert fald temmelig brat. Det var dog sjovt den halve time det varede. Helt så sjovt var Halasan Bazar ikke, jeg var i hvert fald ret uimponeret. De københavnske psych-hoveder virkede også noget malplacerede som support for netop Novella, men til deres forsvar skal det siges at de blev hasteindkaldt som afløsning for det oprindeligt tiltænkte supportnavn, Deadpan Interference.

Marts

Laetitia Sadier i Jazzhouse. Apropos et tidligere indslag i denne post, så var det her muligvis den fineste koncert jeg endnu har overværet i Jazzhouse. Mit semi-frankofile hjerte fik da også grund til at banke ekstra hårdt, da den elegante chanteuse Sadier trådte op på scenen og underholdt med sine lige tilpas arty-farty anekdoter på det der perfekte forfinet-engelsk-med-franske-undertoner. Hun kunne have spillet hvad som helst – eller overhovedet ikke – jeg var solgt på stedet. Jeg indrømmer gerne, at jeg primært kender Sadier fra de mange år i Stereolab, og mindre for hendes solo-eskapader, men jeg kunne dog snildt leve med, at det naturligt nok var sidstnævnte der var i fokus på denne aften.

Tales of Murder and Dust/Jacob Faurholt på Loppen. To acts der begge har leveret fine plader i år, og også fik skabt en god søndag aften her i slut-marts. Jeg bliver ved med at være imponeret af ToMaD (for letheds skyld), og den mørke, hypnotiske stemning de får skabt på plade, fungerede også her. De hører fortsat til blandt mine danske favoritbands. Jacob Faurholt havde et (til lejligheden sammensat?) band med sig, og selv om de måske ikke var helt sammenspillede, så gav det alligevel et frisk pust til materialet. Det blev lidt mere rock, hvilket var helt fint.

Fortsættelse følger.

Reklamer
Kategorier:Musik Tags: , , , ,
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: