Forside > Musik > D

D

Min alfabetleg gik i stå. Paradoksalt, kan man mene, at legen der skulle sikre et vist flow her på bloggen stoppede brat i februar måned, men sådan kan det gå. Nu er det dog på tide at komme i gang igen. Så…

D står for Dump. Dump er et enmandsprojekt bestående af James McNew, der til daglig gør sig som bassist hos indierockveteranerne Yo La Tengo. Når McNew folder sig ud på egen hånd er det med en legesyg tilgang til musikken, og på den led minder hans soloprojekt jo en del om outputtet hos Yo La Tengo. Han er dog også rabiat Prince-fan, og det syntes han i slutningen af 1990’erne skulle markeres med en hyldest til den lille funk-gnom. That Skinny Motherfucker with the High Voice? kom vidunderet til at hedde, og det er en pragtfuld skramlet sag. Prince-klassikere som ‘1999’, ‘Raspberry Beret’ og ‘Pop Life’ samt mere ukendte ting som ‘Erotic City’ og ‘An Honest Man’ bliver taget under kærlig behandling, og det samme gør ‘When U Were Mine’ herunder. For god ordens skyld vil jeg lige bemærke, at sangen altså ikke varer 9.52 minutter, som afspilleren påstår, men kun lige over fire.

D står også for Dean & Britta. Eller Dean Wareham & Britta Phillips. Ægteparret (som jeg mener de er) udgav i 2003 albummet l’Avventura, hvor de fortolkede vidt og bredt: Madonna, Silver Jews, The Doors – og Buffy Sainte-Marie. Det er sidstnævnte de, efter min mening, slap bedst fra, for de får noget meget smukt ud af den indianske sangerindes ‘Moonshot’. Derudover er jeg også stærkt fascineret af den video, der her er blevet tilsat lydsporet, så sluk lyset, sæt videoen til at køre i fuld skærm og kom i trance med karrusellen The Wave Swinger.

Endelig betyder D også Dakota Suite. Leeds-bandet har siden 1998 lavet den ene mere trøstesløse plade efter den anden, og titler som This River Only Brings Poison, The Way I Am Sick, Waiting for the Dawn to Crawl Through and Take Away Your Life og The End of Trying siger vist hvad der skal siges om den slags. Hele denne misere indrammer dog til tider stor skønhed, for eksempel den dvælende og eftertænksomme ‘Boats In a Sunken Ocean’ fra førstnævnte album, der ledes smukt hjem af en ensomt lydende trompet. Et prægtigt stykke musik til denne tid af døgnet, hvor natten har overtaget hvervet fra aftenen. Nyd det – og godnat!

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: